top of page
Buscar
  • solifocrenovables

Aprofitament d’excedents amb OhmPilot de Fronius

En instal·lacions d’autoconsum, una de les claus per a estalviar i amortitzar la instal·lació aviat es l’aprofitament de l’energia produïda. Així, diem que “ja podem posar la rentadora quan hi ha sol” o programar certs aparells per funcionar en hores de llum. De fet, els canvis en els patrons de consum són un dels punts claus per a treure el màxim suc a la nostra instal·lació.

Tot i això, de vegades es complicat adaptar tot el consum, sobretot en el cas d’aparells que estiguin sempre encesos (calefacció, termo elèctric). En aquest sentit, el fabricant d’inversors Fronius disposa de l’OhmPilot, un aparell que s’encarrega d’aprofitar tots els excedents possibles per a escalfar resistències, especialment útil si disposem d’un termo elèctric on podem emmagatzemar energia en forma de calor.En aquesta instal·lació, vam optar per un camp solar de 5kWp, amb un inversor Fronius Symo de 5kW trifàsic. L’inversor juntament amb el Smart Meter i l’OhmPilot estan comunicats entre ells per un cable de comunicació, que dona la informació de l’energia consumida per la casa i la produïda per l’inversor en tot moment. Podem veure les gràfiques al portal Solarweb. L’OhmPilot a més disposa d’una sonda de temperatura PT1000 que ens dirà la temperatura del termo elèctric i ens permetrà adaptar horaris amb temperatures mínimes i el control de la caldera.Com es pot observar, als gràfics, tota l’area vermella es l’energia aprofitada per l’OhmPilot, arribant cada dia a un 90% d’autoconsum. Si be es cert que el consum elèctric a l’hivern ha pujat respecte altres anys, ja que de normal a l’hivern l’aigua calenta de la casa funcionava amb la caldera de gasoil, en aquest cas estem aprofitant l’energia solar per estalviar directament combustible fòssil en comptes de compensar l’energia a 5-10c€/kWh.


En el segon gràfic, es pot veure l’energia aprofitada per l’OhmPilot un dia concret, 7,85kWh. Amb un termo de 150litres, equival a pujar la temperatura de l’aigua 45ºC.
Com a conclusió podem dir que estem contents amb el primer OhmPilot que instal·lem i el seu funcionament havent provat diferents configuracions. A més, està molt en la nostra línia d’incidir en totes les energies de la llar i ens dona un altre solució que en efecte es comporta com una bateria, però amb un cost molt més reduït.

Fins un altre!

Salut!

75 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page